Новини та події

21.02.2020
Джерело: УкрОборонПром

Абромавичус: Укроборонпром більше не закритий клуб для торговців національними інтересами

Абромавичус: Укроборонпром більше не закритий клуб для торговців національними інтересами
Перезавантаження команди, комплексна оцінка активів, прозорі закупівлі, початок фінансового оздоровлення підприємств – генеральний директор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавичус окреслив основні здобутки перших 150 днів трансформації концерну.

Гендиректор переконаний, що Укроборонпром перестав бути "токсичним місцем, де ніхто не хоче працювати". "Це більше не клуб виключно для друзів та рідних можновладців, мутних договорняків та нахабних юнаків, які заради контракту поливають брудом своїх же колег на іноземних ринках", – зазначив він у колонці про підсумки першого півріччя роботи.

Окрім оновлення ТОП-менеджменту та призначення нових керівників ключових підприємств-експортерів і заводів, новій команді Концерну вдалося перезавантажити стосунки з усіма регуляторами, включно з основним клієнтом Укроборонпрому – Міністерством оборони України, що дозволило розблокувати ряд контрактів та почати роботу над новою законодавчою рамкою, що уможливить подальшу трансформацію.

Абромавичус переконаний, що нові підходи до управління Концерном та перші кроки з його реформування вже змінили природу Укроборонпрому назавжди і Концерн став організацією, здатною залучати і екс-директора Майкрософт в Україні, і повертати додому в країну управлінців найвищої ланки.

"Було є та буде багато бажаючих поставити своїх людей на ключові посади в концерні. І серед таких кандидатів точно немає випускників західних університетів. Такі люди хочуть заробити, вирішити свої комерційні питання. Можливо, більша гнучкість в цьому дозволила Концерну залучити більше підтримки в певних колах. Але за таких людей ані я, ані моя команда не готові відповідати перед суспільством", – написав гендиректор "Укроборонпрому" про підходи до формування нової команди та запровадження іншої культури в компанії.

Як відомо, наприкінці року в Концерні відбулася зміна керівництва, в результаті якої 8 великих підприємств отримали нових директорів. Управлінців шукали через відкритий відбір, завдяки чому конкуренція була дуже високою – на одну позицію претендувало близько 40 кандидатів.

Окрім того, в "Укроборонпромі" створена "перехідна" Наглядова рада, яка затвердила стратегію трансформації, план фінансового оздоровлення підприємств Концерну та реформу спецекспортерів.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные