Новини та події

16.04.2018
Джерело: УкрОборонПром

Spectator-M почав патрулювати адміністративні межі з тимчасово окупованим Кримом

Spectator-M почав патрулювати адміністративні межі з тимчасово окупованим Кримом

Ці дрони оснащені сучасними відео та тепловізійнимикамерами, дають змогу відслідковувати ділянку до 50 кілометрів на висоті до 2тисяч метрів. Spectator-M є новою версією БпАК-МП-1 Spectator, який має кращіексплуатаційні характеристики, має більшу вантажопідйомність та дальністьпольоту.   

"Наразі комплекси Spectator-M використовуються і наморській ділянці відповідальності прикордонного загону і на сухопутній ділянціна адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом", – повідомило Азово-Чорноморське Регіональне управління Держприкордонслужби.

Маємо зазначити, що окрім прикордонників, Spectator-M зкінця минулого року експлуатуються у Збройних Силах України. Цей безпілотникмає оптимальне співвідношення ваги корисного навантаження на одиницю маси тависокі аеродинамічні характеристики, що дозволяє ефективно розміщувати на дронірозвідувальне обладнання. Завдяки своїм розмірам "Спектейтор" легкотранспортувати навіть у рюкзаку, він має мінімальний час для підготовки дозапуску в розібраному стані – лише до 2-х хвилин. Це дозволяє оперативнозастосовувати цей безпілотник в умовах реальних бойових дій.

frameborder="0" scrolling="no"allowfullscreen="allowfullscreen">

В цей же час, Spectator-M є важливим прикладом ефективної співпраціінноваційно-виробничого об’єднання "Київська політехніка", де підприємства-учасники"Укроборонпрому" спільно з НТУУ "КПІ ім. І. Сікорського" реалізуютьінноваційні проекти.

Окрім того, саме на базі КПІ буде створена Головна агенція передовихдосліджень і розробок (GARDA), яка запозичує кращі рішення американської DARPA.

 

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные