Новини та події

09.01.2020
Джерело: УкрОборонПром

Три підприємства “Укроборонпрому” отримали нових керівників

Три підприємства “Укроборонпрому” отримали нових керівників
У Державному Концерні “Укроборонпром” продовжується оновлення керівників підприємств. Так, за результатами відкритого відбору були призначені генеральні директори на два державні підприємства: Завод імені В.О. ім.Малишева та Завод 410 Цивільної Авіації, а також в компанію “Укрспецекспорт”.

    Генеральним директором ДК “Завод імені В.О. Малишева” став Василь Крилас. Крилас все життя працював на виробництві – харківських заводах "Електроважмаш", "Харківпродмаш", "Спецмаш Україна", має великий досвід управління виробничо-господарською діяльністю, організації та контролю виробництва, технічного переозброєння підприємства тощо.
    Генеральним директором ДК “Завод 410 ЦА” став Олексій Попов. Попов завершив Харківський авіаційний інститут за спеціальністю “Авіаційні двигуни і енергетичні установки” та отримав управлінську освіту у сфері авіації у Франції (Aerospace Master of Business Administration, Тулуза та “аудитор системи менеджменту якості в аерокосмічній галузі”, Париж). Також Попов навчався в канадському університеті McGill, який входить в ТОП-100 найкращих ВУЗів світу. Олексій Попов працював на різних посадах у вітчизняному підприємстві, що займається виробництвом та розробкою систем керування повітряних і космічних суден.
    Генеральним директором ДК “Укрспецекспорт” став Вадим Ноздря. Ноздря є депутатом Київміськради, де займається житлово-комунальними питаннями. До призначення управляв активами міжнародної групи компаній в Україні, займався проектами злиття та поглинання. Із червня 2017 року очолював львівський проект будівництва заводу з перероблення твердих побутових відходів, що фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку та міжнародними фондами. До того Ноздря п’ять років працював у компанії “Укрспецекспорт”, де забезпечував виконання зовнішньоекономічних контрактів на постачання та ремонт техніки.

Нагадаємо, раніше в “Укроборонпромі” не існувало практики конкурентного та відкритого відбору на керівні посади підприємств Концерну. Команда Айвараса Абромавичуса змінила підхід до формування команди і відкрила Концерн для фахівців та ТОП-менеджерів з корпоративного та державного секторів.

Так, в “Укроборонпромі” провели відкритий відбір на посади керівників восьми підприємств, що входять до складу Концерну. Всього на керівні посади восьми підприємств подалися 350 кандидатів. Спеціально створений номінаційний комітет сформував на кожну із позицій  “короткий список” кандидатів, в загальній кількості було 50 претендентів на 8 позицій. Усі кандидати мали представити власне стратегічне бачення розвитку підприємства та плани першочергових кроків, проходили оцінку компетенцій, антикорупційну та перевірку служби безпеки Концерну.

По закінченню відбору всі нові керівники добровільно пройшли дослідження на поліграфі.

До складу номінаційного комітету входили: керівництво Концерну, представники профільного комітету Верховної Ради України та Ради Національної Безпеки та Оборони, представники посольств країн “Великої сімки” (G7) та незалежних антикорупційних громадських організацій: Національний Антикорупційний Комітет з Оборони та State Watch.

Нагадаємо, що раніше за підсумками аналогічного відкритого відбору на посаду директора ДП “Житомирський бронетанковий завод” був призначений Олексій Жуковець, а новим гендиректором ДП “НВК Газотурбобудування “Зоря”-”Машпроект” став Денис Гордієнко.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные