Новини та події

22.11.2019
Джерело: УкрОборонПром

Укроборонпром запросив постачальників на свої тендери в Прозорро

Укроборонпром запросив постачальників на свої тендери в Прозорро
22 листопада за ініціативи Державного підприємства "Прозорро" відбулася зустріч із постачальниками, у якій взяли участь Перший заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України  Павло Кухта та Директор департаменту закупівель  Державного концерну "Укроборонпром" Надія Бігун. Зустріч була привячена переходу закупівельних процесів Державного концерну на майданчик Прозорро.

"Ринок оборонних закупівель є великою індустрією в Україні. Зрозуміло, частина цього ринку є закритою, секретною, але закуповувати інші речі за закритими процедурами немає сенсу: від цього програють усі. Тому ми плануємо інтегрувати оборонні закупівлі в стандартний ринок та відкрити до нього доступ. Запрошуємо постачальників долучитися і зробити свій внесок в оборону України", – зазначив Павло Кухта, Перший заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України .

Під час заходу обговорили особливості та складнощі, що виникають у процесі закупівель Укроборонпрому, оновлення політики роботи із закупівлями концерн. Також звернули увагу на проблемні питання, що можуть виникати у постачальників під час налагодження співпраці із Укроборонпромом.

 

"Державний концерн працював на закритому електронному майданчику з закупівель. Можливості цього майданчика подібні до можливостей Прозорро, але він є непрозорим для тих, хто бажає спостерігати за процесами чи брати в них участь. Перехід на Прозорро дозволить усунути ці перешкоди, стати більш зрозумілими та сприятиме побудові довіри між концерном та закупівельниками. Також ми даємо спостерігачам інструмент, що дозволить контролювати чесність та справедливість процесів", – відзначила Надія Бігун, Директор департаменту закупівель  Державного концерну "Укроборонпром".

У зустрічі взяли участь і ті постачальники, з якими вже працює державний концерн, так і ті, що планують приєднатися до співпраці, – загалом більше 150 учасників.

Нагадаємо, з 1 грудня 2019 року Державний концерн "Укроборонпром" переводить свої закупівельні процеси  на майданчик Прозорро.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные