Новини та події

07.11.2019
Джерело: УкрОборонПром

Зеленський доручив Кабміну продовжити контракт на закупівлю 45 БТР

Зеленський доручив Кабміну продовжити контракт на закупівлю 45 БТР
Президент України Володимир Зеленський ініціює розгляд Кабінетом Міністрів питання щодо продовження контракту на виготовлення 45 БТР-4Е держпідприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова" (ХКБМ), що входить до Державного концерну "Укроборонпром". Про це він повідомив під час відівідин харківських підприємств Концерну.

Глава держави ознайомився з перебігом виконання державного замовлення на 45 БТР-4Е держпідприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова". Їх мали виготовити ще у червні цього року але через зрив поставок необхідних складових цього не відбулося. Як наслідок – через невиконання контракту 15 листопада на завод можуть накласти штрафні санкції за державними гарантіями.

Президент поставив завдання перед Кабінетом Міністрів України розглянути питання перенесення термінів поставки продукції.

"Нам треба зустрітися й узгодити план дій. Доручаю забезпечити продовження терміну виконання контракту між Міністерством оборони України та Державним підприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова", укладеного на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 14 липня 2016 року у частині перенесення дати остаточного відвантаження продукції до 31 серпня 2020 року", – сказав Володимир Зеленський під час робочої наради з проблемних питань діяльності ДК "Укроборонпром".

Крім того, Володимир Зеленський відвідав Державне підприємство "Завод імені В. О. Малишева" та ознайомився зі зразками військової техніки, яку виробляють на заводі. Йдеться, зокрема, про танки "Оплот" та "Булат".

Завод ім. В.О. Малишева з 2009 року виготовив на замовлення ЗСУ 1 танк “Оплот”, модернізували та відремонтували 78 “Булатів” та 6 Т-84, двигуни та комплектуючі до бронетехніки. З початку війни працівники заводу працювали на передовій у складі виїзних ремонтних бригад. Після виконання замовлень української армії Завод ім. Малишева працював на експорт та приносив країні валютну виручку. В рамках міжнародних контрактів тут виготовили 49 “Оплотів”, двигуни, комплектуючі до БТР-3 та БТР-4.  


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные