Новини та події

21.08.2019
Джерело: УкрОборонПром

Міністерство оборони нагородило фахівців "Меридіана": понад 60 БПЛА Spectator у війську

Міністерство оборони нагородило фахівців "Меридіана": понад 60 БПЛА Spectator у війську

Фахівці ВАТ "Меридіан" ім. С.П Корольова", що входить до складу кластеру радіолокації, радіозв‘язку та спеціального приладобудування ДК "Укроборонпром", отримали нагороди від Міністерства оборони України за вагомий внесок у посилення обороноздатності України та розробку нових видів озброєння та військової техніки.

Завдяки київському "Меридіану" українська армія отримала на озброєння безпілотний авіаційний комплекс Spectator, який активно та ефективно використовується під час війни на Донбасі та призначений для ведення повітряної розвідки, як в день, так і в ночі.

До війська з 2016 року було передано десятки комплексів, які складаються зі станції управління та декількох безпілотників. Загалом до Збройних Сил та Державної Прикордонної Служби було передано понад 60 дронів Spectator різних модифікацій.  

Відео з випробувань БПЛА Spectator-М1, які проходили взимку 2019 року:

Під час вручення нагород Заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Ігор Павловський заявив, що Міноборони забезпечить ВАТ "Меридіан" ім. С.П Корольова" серійним замовленням на безпілотники. Це дозволить завантажити виробничі потужності підприємства, а фахівцям "Меридіану" отримувати гідну заробітну плату.

Нагадаємо, що наразі підприємство постачає до українського війська БПЛА Spectator-М1, який був прийнятий на озброєння Збройних Сил України у червні цього року за результатами успішних державних випробувань.  

Spectator-М1 оснащується новим тепловізором, має досконалішу станцію управління та програмне забезпечення. Окрім того, була зменшена вага дрона, що дозволяє йому знаходитись у повітрі понад дві години. Spectator-М1 здатний підніматися на висоту понад 3 км та має максимальну швидкість у 120 км/год. В повітрі безпілотник може знаходитися понад дві години. Комплекс здатен передавати відеоінформацію у цифровому кодованому вигляді, а дальність польоту Spectator-М1 становить до 150 км.

Наразі ВАТ "Меридіан" ім. С.П Корольова", якому на днях виповнилось 66 років, продовжує працювати над серійним випуском Spectator, його подальшою модернізацією та розробкою нових безпілотників в інтересах українського війська.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные