Новини та події

19.03.2018
Джерело: ДК "Укроборонпром"

"Укроборонпром" відсікає фейкових постачальників – внесено зміни до процедури закупівель

"Укроборонпром" відсікає фейкових постачальників – внесено зміни до процедури закупівель

Згідно наказу генерального директора КонцернуПавла Букіна, постачальник, у разі перемоги в тендері, має надати гарантіївиконання зобов‘язань в обсязі 5% від суми договору. Забезпечення може бутинадано у вигляді поруки, гарантії, застави, завдатку, неустойки, депозиту,тощо. Українська банківська система спроможна запропонувати необхіднімеханізми.

Таким чином Концерн запроваджує ринковиймеханізм забезпечення виконання постачальниками зобов‘язань передпідприємствами-учасниками Концерну. 

Рішення прийнято для уникнення ситуацій, коли врезультаті відкритих тендерів переможцем ставала компанія, яка пропонуваланайменшу ціну, але не мала можливості виконати зобов’язання. 

"Вважаю неприпустимою ситуацію, коликомпанія виграє тендер, виставляючи найнижчу ціну, після чого зникає. Цеперешкоджає виробничим процесам, гальмує модернізацію і ремонт військовоїтехніки та озброєння і загалом шкодить обороноздатності держави. Зміна порядкузакупівель не вплине на добропорядних партнерів Концерну, які постачаютьпродукцію вчасно і в повному обсязі. Водночас, очистимо відкриті тендери віднесумлінних постачальників", – наголосив генеральний директор ДК"Укроборонпром" Павло Букін.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные