Новини та події

14.05.2019
Джерело: УкрОборонПром

Стартував перший в Україні конкурс проектів оборонних технологій

Стартував перший в Україні конкурс проектів оборонних технологій

 В Україні стартував перший конкурс проектів обороннихтехнологій, який проходить у  Національному технічному університетіУкраїни "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".Ця платформа об‘єднала науковців, розробників та винахідників із підприємствамиоборонно-промислового комплексу, потенційними інвесторами та українськимвійськом.

Для проведення конкурсу свої зусилля об‘єднали"Укроборонпром", Генеральний штаб Збройних сил України, ЦНДІозброєння та військової техніки, "Ліга оборонних підприємствУкраїни", Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, "КПІ ім.Ігоря Сікорського", Науковий парк "Київська політехніка" таІнноваційний холдинг "Sikorsky Challenge".

Загалом на конкурс було надіслано 132 проекти, які булирозроблені науковцями по всій країні. У фіналі залишилось 43 розробки, якіохоплюють всі сфери оборони України, починаючи від лазерного медичногообладнання та систем захищеного зв‘язку, до проекту створення угрупуваннякосмічних мікросупутників та використання нанокомпозитних матеріалів.

 

"Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щобпередові наукові досягнення та технології якнайшвидше надійшли у реальневиробництво та посилили обороноздатність нашої держави. І останні розробкипідприємств "Укроборонпрому" є реальним доказом продуктивногосимбіозу української науки та оборонної промисловості. Зараз у цій залізнаходиться представники оборонних підприємств та спецекспортерів Концерну, яківже проявили практичний інтерес до втілення представлених розробок у реальневиробництво. В першу чергу, зважаючи на першочергові завдання, які виконуєКонцерн, мова йде про технологію зниження собівартості виготовленняартилерійських снарядів та підвищення продуктивності виробництва", –заявив під час заходу Генеральний директор "Укроборонпрому" ПавлоБукін.

Також у фіналі конкурсу були представлені розробки у сферівпровадження нанокомпозитів у військовій техніці з метою підвищення міцностітрадиційних матеріалів, система виявлення БПЛА потужним лазернимвипромінюванням, технологія виробництва високоефективних порохів лакового типудля стрілецької зброї, створення лазерних апаратів тактичної медицини та іншіпроекти.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные