Новини та події

01.05.2019
Джерело: УкрОборонПром

Туреччина створює новий бойовий танк за допомогою "Укроборонпрому"

Туреччина створює новий бойовий танк за допомогою "Укроборонпрому"
У рамках міжнародної оборонної виставки IDEF-19, що триває у Стамбулі, відбулася зустріч Генерального директора ДК "Укроборонпром" Павла Букіна та заступника секретаря РНБОУ Сергія Кривоноса із главою Секретаріату оборонної промисловості Туреччини Ісмаілом Деміром.

Турецька сторона наголосила, що партнерство між двома країнами у сфері оборонних технологій досягло стратегічного рівня. Пан Демір наголосив на важливості збільшення кількості успішних спільних проектів. Зокрема глава Секретаріату оборонної промисловості Туреччини зазначив, що за допомогою ДК "Укроборонпром" Туреччина створює новий бойовий танк, а також вирішує питання двигунів для бронетехніки та БПЛА.

Ісмаіл Демір наголосив на перспективах подальшої двосторонньої співпраці у галузі авіації, зокрема, згадавши про першу партію ударних БПЛА, передану Україні. За його словами Україна і Туреччина вже реалізують масштабні авіаційні проекти, наразі тривають відповідні переговори, важливі для обох країн.

Українські представники підтвердили важливість збереження і розвитку досягнутого рівня двосторонньої співпраці у сфері безпеки та оборони.

Нагадаємо, що Турецька Республіка є одним з найважливіших партнерів українського оборонного комплексу і завдяки розгалуженій співпраці вже існують конкретні проекти за багатьма напрямками військово-технічного співробітництва. Зокрема мова йде про співпрацю у сфері сучасних цифрових технологій, ударних БПЛА, керованої високоточної зброї тощо.

І у перший день міжнародної оборонної виставки IDEF-2019 у м. Стамбул, представниками ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", що входить до складу ДК "Укроборонпром", парафовано контракт із турецькою державною корпорацією "Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu" ("MKEK") на постачання 120 мм ствольних керованих ракет "Конус" виробництва ДП "ДККБ "Луч". Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет “Конус” і пристроїв наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом внаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK.

Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные