Новини та події

14.03.2019
Джерело: УкрОборонПром

"Львівський бронетанковий завод" завершив виготовлення партії нових БТС-4ЛБТЗ для іноземного замовника

"Львівський бронетанковий завод" завершив виготовлення партії нових БТС-4ЛБТЗ для іноземного замовника

ДП "Львівський бронетанковий завод", що входить до складу ДК "Укроборонпром", завершив виготовлення партії нових броньованих ремонтно-евакуаційних машин БТС-4ЛБТЗ, які призначені для іноземного замовника з Південно-східної Азії


БТС-4ЛБТЗ був розроблений за власні обігові кошти підприємства та призначений для евакуації пошкоджених танків з поля бою. Він оснащений краном, з підйомною вагою у 12 т, лебідкою з максимальною силою буксирування до 75 т., а також може буксирувати техніку на жорсткому зчепленні зі швидкістю до 12 км/год. Такі характеристики забезпечує 690-сильний двигун, який здатний розігнати 38-тонну машину до 55 км/год.

Створення цієї машини стало можливим завдяки тому, що "Львівський бронетанковий завод" перейшов до самостійного виготовлення основних компонентів тягачів та ремонтно-евакуаційних машин. Необхідно зазначити, що Міністерство оборони України також зацікавилась цією БРЕМ та розглядає можливість її включення у Державне оборонне замовлення.


Водночас, у рамках Державного оборонного замовлення на 2019 рік підприємством вже підписано контрактів на загальну суму 850 млн грн з Міністерством оборони та передбачена поставка понад півсотні машин для українського війська. Зокрема мова йде про постачання броньованих евакуаційних машин різних типів, пожежних танків та бойових машин.

Нагадаємо, що львівським підприємством у ініціативному порядку за власні обігові кошти був розроблений БРЕМ "Лев". У минулому році він успішно пройшов визначально-відомчі випробування та допущений до експлуатації у Збройних Силах України. Окрім того, "Львівський бронетанковий завод" також створив пожежний танк ГПМ-72, який також пройшов визначально-відомчі випробування, допущений до експлуатації та вже працював на ліквідації надскладних пожеж, зокрема у Калинівці.


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные