Новини та події

16.11.2018
Джерело: УкрОборонПром

"Київський бронетанковий завод" виготовив експериментальний корпус БТР-3 зі сталі НАТО

"Київський бронетанковий завод" виготовив експериментальний корпус БТР-3 зі сталі НАТО
Експериментальний корпус, для виготовлення якого було необхідно зварити понад 1800 окремих деталей, з яких майже 1000 – броньованих, найближчим часом буде направлений на полігон для проведення випробувань під контролем Міністерства оборони України. Для цього корпус буде обстріляний з мінімальних дистанцій з різного озброєння, зокерма, великокаліберного кулемета.

Роботи зі зварювання корпусу на підприємстві були проведені у рамках виконання завдання з розширення виробництва української бронетехніки. Зазначимо, що об‘єми виробництва БТР-3ДА, як і БТР-4, наразі тісно пов‘язано із потужностями єдиного виробника корпусів – приватного підприємства ПАТ "Лозівський ковальсько-механічний завод". Окрім того, використання сталі країн-членів НАТО дозволяє значно диверсифікувати постачальників броні та не залежати від одного постачальника.   

Після успішних випробувань, та за наявності замовлень з боку силових відомств України, "Київський бронетанковий завод" зможе самостійно зварювати корпуси для БТР-3ДА та інших машин на цій базі, що дозволить значно розширити виробництво цієї бойової машини, яка з початком російської агресії довела свою високу ефективність на полі бою.

Бронетранспортер БТР-3ДА – серійно виробляється на "Київському бронетанковому заводі", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Ця колісна машина оснащена бойовим модулем "Штурм-М" з 30-мм автоматичною гарматою ЗТМ-1, що має скорострільність у 330 пострілів за хвилину, кулеметом та автоматичним гранатометом. Завдяки наведенню озброєння за допомогою сучасного цифрового комплексу з лазерним далекоміром, а також стабілізатору гармати, вдається досягти високої точності та кучності на всіх режимах вогню. Окрім того, БТР-3 оснащений високоточний протитанковим комплексом "Бар‘єр", що здатний знищувати сучасну бронетехніку противника на відстані до 5 км.

Нагадаємо, що аналогічні роботи з розширення виробництва корпусів для бронетехніки, зокрема для БТР-4, наразі проводяться і на харківських підприємствах "Укроборонпрому".


Читати ще

Отправить запрос
Все поля - обязательные